Aktiespil – BetOnFinance

Danske BetOnFinance er en nystiftet virksomhed, der siden 2016 har tilbudt en alternativ form for aktiespil.

Hvad går aktiespillet ud på? Kan du tjene penge på det? Og hvilken risiko påtager du dig i forhold til almindelig aktieinvestering?

Det er nogle af de spørgsmål, jeg vil forsøge at besvare med artiklen her.

Lad os få nogle grundlæggende fakta om BetOnFinance og deres aktiespil på plads fra starten af:

  • BetOnFinance minder mere om et roulettebord end almindelig aktieinvestering
  • Det er en maltesisk virksomhed, men med spillelicens i Danmark
  • Du har mulighed for at få en ’velkomstbonus’ som du kender det fra almindelige bettingfirmaer på 100 % ved at tilmelde dig her

I sin opbygning minder BetOnFinance og deres aktiespil om de såkaldte binære optioner, hvor du også gætter på, om en given aktiekurs stiger eller falder. Hvor binære optioner er kendetegnet ved manglende odds og ringe kurser, har du dog med BetOnFinance en vis idé om din risiko ved at gå ind i en given investering.

Min mening: BetOnFinance er et aktiespil. Det er ikke et alternativ til almindelig aktieinvestering. Hvis du gerne vil investere i aktier, så læs min guide til aktieinvestering for begyndere. Hvis du gerne vil erstatte dit budget til almindelige spil mod noget sjovere og måske mere uddannende, så er BetOnFinance værd at overveje.

Mere information om spilletyper følger herunder:

2 typer af spil

Du har mulighed for at spille 2 typer af aktiespil.

Den første type minder mest af alt om et hestevæddeløb og er forklaret i BetOnFinances egen film herunder:

Du vælger et marked – enten det danske eller det amerikanske – og vælger herefter en af 30 aktier. Du placerer så et væddemål på den aktie.

Når du har placeret 20 kroner på aktien, venter du til dagen er omme. Hvis du har væddet på at aktien skulle ligge nummer 1 med den højeste procentuelle kursstigning på dagen, så vinder du. Du kan også vædde på, at aktien du vælger ligger i bunden.

Du har således 1/30 chance for at vinde. Hvor meget du vinder afhænger af aktiens enkelte odds. Du får varierende odds fra dag til dag og aktie til aktie. Danske Bank kan give dig dine penge 10 gange igen, mens Tryg kan give dem 50 gange igen som tænkt eksempel.

Den anden spiltype er et ”Stock Index Game”.

Det er forklaret herunder:

Med Stock Index Game vælger du et indeks som fx det danske C20-indeks over de mest omsatte aktier (C20 er ikke de mest værdifulde, som mange tror, men de mest handlede danske aktier).

Herefter vælger du i percentiler hvilken stigning eller hvilket tab, du tror aktiemarkedet får. Hver percentil er .25 %. Du kan således vædde på, om indekset som et hele slutter mellem 0.00 og 0.25 % oppe – eller mellem 1.25 og 1.50 % nede.

Når dagen er ovre – de danske aktier handles fra kl. 09 til kl. 17 på en given dag – bestemmes vinderen.

Du har reelt meget ringe chancer for at ”forudsige” hvordan en dag forløber, fordi der kan ske så mange ting med aktierne i løbet af de 8 timer, markederne er åbne hver dag.

Anse derfor såvel ”aktiehestevæddeløbet” som ”stock index game” som spil – og ikke en levevej.

Ikke daytrading

New World Trade Center i New York set fra Wall Street.
New World Trade Center i New York set fra Wall Street.

Der er draget paralleller mellem daytrading og BetOnFinances aktiespil. Det er dog ikke en rimelig sammenligning.

Med daytrading køber og sælger du aktier på samme dag – ofte sker det inden for få sekunder eller minutter. Du køber baseret ikke på en fundamental analyse, hvor du har været inde at analysere et selskabs regnskab og muligheder for ekspansion i fremtiden, men en såkaldt teknisk analyse. Med den tekniske analyse kigger du på, om aktiekursens graf minder om et af flere almindelige psykologiske scenarier (efter store stigninger, store fald fx) og placerer dine penge baseret på dette.

Ligheden er at du ”vædder” på om en given aktie stiger eller falder på dagen.

Forskellen er dog at du vædder med aktiemarkedet som et hele og ikke nogle arbitrære odds prissat af et selskab, hvis formål er at tjene penge på dine handler.

BetOnFinance er ikke et muligt supplement til daytrading eller almindelig aktieinvestering, for du har ikke mulighed for at gøre det til en faktisk levevej.

Men det er et fint alternativ – og måske en tand mere intellektuelt – til at spille penge på udfaldet af en fodboldkamp.

Gratisversion for at lære spillet

Du har mulighed for gratis at spille BetOnFinances aktiespil.

I gratisversionen får du 5000 ”Fibetcoins” – skaberen af spillet hedder Fibetco – at spille for hver uge. De ”coins” kan du sætte ind i stedet for dine egne penge.

På denne måde har du mulighed for at prøve dit held af inden, du sætter rigtige penge ind på din konto og spiller ’det rigtige’ spil.

Hvis du synes spillet lyder spændende, anbefaler jeg, du starter her. Det er bedre at du mister 10.000 værdiløse ”Fibetcoins” end næsten måneds husleje på dit spil.

Sæt kun de penge ind, du kan tåle at tabe

racehorse-419742_640

Som med al anden spil gælder reglen, at du kun bør sætte de penge ind på din konto, du kan tåle at tabe.

Du kan blive grebet af stemningen og risikere at tabe flere penge, end din økonomi faktisk kan bære.

BetOnFinances eksistensberettigelse er, de får flere penge ind, end de betaler ud. Husk at huset altid vinder.

Med det in mente kan du med BetOnFinance og deres aktiespil hygge dig på lige linje med andre onlinespil – og måske lære en smule, mens du er i gang.

BetOnFinance er skabt af Saxo Banks tidligere globale aktiechef Jeff Saul. Den prominente daytrader Flemming Kozok, der blandt andet er interviewet i den danske bog ’Daytrader’, er med i en gruppe af investorer, der har stillet kapital til rådighed til selskabets udvikling og markedsføring.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *