Billig ejendomsmægler

Handel med fast ejendom i Danmark koster op imod 180.000 kroner per salg.

Det er penge, der går til tinglysning af nye lån, udarbejdelse af skøder og tinglysning af samme, ejerskifteforsikringer, tilstandsrapporter – og selv en billig ejendomsmæglers salær for at sælge boligen.

Ejendomsmæglersalæret er en af de primære udgifter i forbindelse med boligsalget. For en større lejlighed, almindligt rækkehus eller villa kan salæret i sig selv udmærket udgøre tæt på 100.000 kroner. Med mindre, du aktivt søger efter salærtilbud og en billig ejendomsmægler.

Anbefalet: Få kontakt til flere ejendomsmæglere og lad hver af dem give dig en gratis salgsvurdering af din bolig samt et salærtilbud. Den danske tjeneste Monera gør det nemt for dig at indhente gratis tilbud fra ejendomsmæglere. Brug 2 minutter på formularen herunder – det kan koste dig 25.000 kroner at lade være:

GRATIS TJEK

Få 3 tilbud og find billig ejendomsmægler

Der kan være mange 10.000-kroner i forskel på ejendomsmæglersalæret. Få dine 3 gratis tilbud nu:


Ved at indhente tilbud, accepterer du vores betingelser

“Du får samtidig en bruger på Monera, hvor du løbende får gode råd til hvordan du sparer flere penge i din Økonomi.”

hus på et keyboard

Billig ejendomsmægler – eller selvsalg?

I løbet af de sidste par år har ”selvsalgt” vundet frem som en reel mulighed for andet en andelsboligsælgere i Købenahvn, der i årtier har ’klaret den selv’ med en advokat på sidelinjen.

Nye portaler som Boliga Selvsalg og RobinHus gør det nemt at sælge din bolig selv. Argumentet for at bruge en portal og klare det selv er, at du med internettet kan markedsføre din bolig lige så effektivt som ejendomsmægleren kan.

Ejendomsmæglerens opgave er dog ikke alene at finde en køber. Det klarer internettet ganske rigtigt for mange i dag. Herudover skal der udarbejdes de nødvendige dokumenter i forbindelse med handlen, enderne mødes i form af en ’berigtigelse’ og mægleren har ansvar for handlen – og du har derfor en person, du kan gå til, hvis noget går galt og du får et tab.

Ejendomsmæglerstanden er i dag professionaliseret og tidligere tiders historier om enorme salærer er i dag blot historier. Det ses især i København, hvor du kan få:

 • Solgt din andelsbolig fra 20.000 kroner
 • Din lejlighed fra 25.000 kroner
 • Og din villa for 30.000 kroner

På tværs af de mange ejendomsmæglerkæder såvel som uafhængige mæglere.

Internettet har gjort priserne synlige og gjort det nemt for forbrugerne at vælge en billig ejendomsmægler frem for blot den mest synlige i lokalområdet.

Advokater og revisorer har været udsat for det samme. Det fører til en professionaliseret branche med bedre vilkår for forbrugerne.

Jeg har tidligere været en del af iværksættervirksomheden Salea IVS. Her gav vi vores brugere mulighed for at indhente tilbud fra 3 ejendomsmæglere på salget af deres bolig – herunder en pris på ejendomsmæglersalæret.

Min partner i virksomheden og jeg lærte flere ting om ejendomsmæglere og om at sælge bolig:

 • Ejendomsmæglerne ønsker først og fremmest at levere en god service til deres boligsælgere og er meget opmærksomme herpå. Branchen generelt er meget professionel.
 • Ejendomsmæglersalæret kan forhandles ned.
 • At finde en billig ejendomsmægler er nemmest, hvis mægleren ved, han er i konkurrence med andre.

Fordi jeg har lært ovenstående anbefaler jeg fortsat at indhente 3 tilbud på ejendomsmæglere. I dag anbefaler jeg virksomheden Monera – udfyld formularen længere oppe i dette indlæg og indhent selv dine 3 tilbud nu.

Vær opmærksom på hvad ejendomsmæglersalæret inkluderer

Et ejendomsmæglersalær på eksempelvis 50.000 kroner er ikke blot en samlet pris for ”salg af bolig”. Det er udgjort af en række ydelser, du i salgskontrakten med ejendomsmægleren får uddybet. Ydelser som blandt andre:

 • Udarbejdelse af købsaftale
 • Kommunikation med køber og dennes berigtigende advokat
 • Markedsføring online på mæglerens hjemmeside
 • Markedsføring på boligportaler

Læs salgskontrakten godt igennem. Flere ting bør du nemlig fjerne med henblik på at få et lavere ejendomsmæglersalær og en billig ejendomsmægler. Det er ting som:

 • Annoncering i lokalavisen. Langt de fleste finder deres bolig ikke på bagsiden af ”Rundt om Sydfyn”, men online på boligportaler.
 • Markedsføring på mæglerens hjemmeside. Dette bør du ikke betale selvstændigt for. Det bør høre med i den overordnede ydelse. Ejendomsmægleren har jo også interesse i at sælge din bolig.
 • Markedsføring på Boligsiden.dk – det er gratis for alle ejendomsmæglere og du bør derfor ikke opkræves for dette.

Det er velkendt, hvordan mange ejendomsmæglere især tidligere har haft aftaler med aviser om ”kickback” – når de lavede annoncer med boliger fik de lidt af pengene tilbage. I dag er aviser ikke nødvendige for at sælge din bolig.

Bed derfor altid om en udspecificering af din salgskontrakt med ejendomsmægleren. Du får en billig, men dedikeret ejendomsmægler ved at være kritisk og fjerne de ting, du ikke har behov for – som annoncering udover internettet.

Hvem er din ejendomsmægler i seng med?

danske bank
Ejendomsmæglerkæden Home er ejet af Danske Bank. Derfor er Home ikke uafhængig og du skal tage forslag om økonomi med den viden i baghovedet.

De store danske ejendomsmæglerkæder – med undtagelsen af uafhængige Place2Live med Rolf Høegh i spidsen – er i seng med et kreditinstitut.

Home er ejet af Danske Bank. Nybolig er sammen med Nykredit. Danbolig er gift med Nordea.

Når vi køber bolig optager vi lån. Derfor vil bankerne gerne eje ejendomsmæglerkæder, så de har direkte adgang til boligkøberne – en af bankernes primære forretninger.

Det betyder for dig, at din ejendomsmægler ikke er uafhængig. Din ejendomsmægler vil have et loyalt og også ofte økonomisk betinget ønske om at sælge din en løsning inklusive lån og forsikring fra en given kæde.

Du er ikke forpligtet til at tage imod de tilbud og du bør være kritisk og indhente tilbud også fra andre bankinstitutter end blot det ene, ejendomsmægleren samarbejder med. At optage et realkreditlån og banklån i forbindelse med boligkøb er blandt de største økonomiske dispositioner i dit liv. Derfor bør de også være gennemtænkte og forskellige muligheder bør være gennemregnet.

Læs vores guide til at finde det billigste realkreditlån her.

Vær ude i god tid med skuffesalg

Hvis du allerede nu ved, at du i løbet af de næste år kommer til at sælge din bolig – måske bliver børnene store og flytter hjemmefra, måske kommer der flere til – kan du med fordel tage kontakt til ejendomsmæglere allerede nu.

Bed om at blive taget med i et sælgerkartotek.

Det betyder, at din bolig ikke som sådan sælges til salg. Den er ikke synlig på ejendomsmæglerens hjemmeside og diverse boligsøgningsportaler.

Den bliver dog nævnt som en mulighed, hvis et par købere kommer til ejendomsmægleren og ønsker at købe en bolig som din. Din bolig kan blive genstand for et skuffesalg.

Ved at blive solgt som et skuffesalg betaler du ikke penge til markedsføring, oprettelse af boligen på ejendomsmæglerens hjemmeside med videre – det er den ultimative vej til et lavt ejendomsmæglersalær.

At finde en billig ejendomsmægler på denne måde virker, hvis du er ude i god tid – men er behovet for en ejendomsmægler opstået mere spontant er din bedste mulighed fortsat at bruge formularen øverst i dette indlæg til at indhente tilbud fra en række lokale ejendomsmæglere og derved sammenligne ejendomsmæglersalær-priserne.

Fremvis selv og spar penge

en stue med møbler
Du kan selv fremvise din bolig og spare penge – hvis du magter opgaven.

Udover at sammenligne de mulige ejendomsmæglere i lokalområdet kan du overtage en del af arbejdet og på den måde spare på ejendomsmæglersalæret.

En mulighed er således, du selv fremviser din bolig til potentielle købere fremfor at lade ejendomsmægleren køre ud og gøre det.

Nogle ejendomsmæglere markedsfører dette under termer som ”medsalg” eller ”selvsalg med hjælp”.

Du får fortsat ejendomsmæglerens hjælp til at udarbejde bl.a. en købsaftale og den nødvendige berigtigelse af handlen med købers advokat, men det praktiske arbejde med at tage billeder og fremvise lejligheden klarer du selv.

Vær dig opmærksom på, at fremvisnings situationen også er der, hvor du reelt sælger lejligheden. Hvis du ikke er tryg ved andre mennesker og ikke magter at give en god fremvisning af din lejlighed bør du overlade opgaven til den professionelle sælger i form af ejendomsmægleren. Du får en billig ejendomsmægler ved at klare fremvisningen selv, men det hjælper ikke noget, hvis du ikke inspirerer en potentiel køber til også at gå videre med netop dit hjem.

Ligeledes er fotografering og billeder et af de steder, du ikke bør spare. Med pæne billeder af boligen får du flere interesserede boligkøbere til at komme og kigge og måske blive forelskede i lejligheden eller huset.

Netop fordi billeder og førstegangsindtryk betyder så meget er der opstået en lille industri, der tilbyder såkaldt ”boligstyling”. Her kommer en stylist ud og rydder op, sætter dine ting pænt på plads og med godt udstyr bliver der taget gode billeder. De nye billeder kan markant forkorte hvor lang tid det tager at finde en køber til dit hjem – slet og ret fordi at billeder sælger online!

Intet salg, intet salær

De fleste ejendomsmæglere især i de store byer tilbyder ”intet salg, intet salær”. Dette betyder, at ejendomsmægleren intet salær får, hvis det ikke indenfor aftalens periode eller indtil du eventuelt laver en aftale med en anden ejendomsmægler lykkes med at sælge din bolig.

Som almindelig husejer bør du vælge en billig ejendomsmægler, der tilbyder ”intet salg, intet salær” – også af nogle markedsført som ”solgt eller gratis”.

Her har ejendomsmægleren stort incitament til at arbejde ekstra netop på din bolig og opstøve potentielle købere, da din billige ejendomsmæglere ellers risikerer at miste retten til sit salær.

Når du har fundet en potentiel ejendomsmægler, så husk at søge efter den pågældendes navn på Google. Tidligere boligkøbere har anmeldt på Trustpilot og det kan bekræfte dig i, du har fundet den rigtige. Afgørelser fra ejendomsmæglernes klagenævn er også synlige ved direkte søgning på ejendomsmæglerens navn og du bør kende alt til de muligheder du får, når du øverst i denne artikel bruger muligheden for at indhente tilbud fra 3 billige ejendomsmæglere.

GRATIS TJEK

Få 3 tilbud og find billig ejendomsmægler

Der kan være mange 10.000-kroner i forskel på ejendomsmæglersalæret. Få dine 3 gratis tilbud nu:


Ved at indhente tilbud, accepterer du vores betingelser

“Du får samtidig en bruger på Monera, hvor du løbende får gode råd til hvordan du sparer flere penge i din Økonomi.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *