Billig rejser

Normalt skriver jeg her på Langsomtrig.dk om hardcore økonomiske emner som aktieinvestering og bankskifte.

Ved siden af det arbejde driver jeg også rejsesøgemaskinen billigeflybilletter.dk. Med baggrund i den har jeg valgt at bevæge mig i retning af rejser i dette indlæg.

I forbindelse med denne side har jeg researchet op på, hvordan du finder billige flybilletter, hvornår du skal rejse for at spare penge og meget mere. Mine bedste tips vil jeg dele i denne artikel med dig. Sæt et par minutter af til at læse den. Det kan spare dig mange penge fremadrettet.

Lad os begynde:

Flybilletter

Den sandsynligvis største enkeltstående udgift i forbindelse med din rejse er dine flybilletter. Det er det dog ikke nødvendigvis om et par år. Priserne bare falder og falder i takt med at konkurrencen mellem flyselskaberne intensiveres. I dag har du mulighed for at flyve til Bangkok i Thailand eller New York i USA for under 2.500 kroner tur / retur – noget, der for bare 5 år siden ville være utænkeligt.

For at købe dine flybilletter hvor det giver bedst mening skal du:

 • Altid bruge en flysøgemaskine, der mere effektivt end dig kan sammenligne priser
 • Købe direkte hos flyselskabet hvor muligt i stedet for at købe gennem et rejsebureau
 • Undlade at købe tillægsforsikringer til konkurs o.lign.
 • Købe dine flybilletter 4 uger før, hvis du rejser i EU og 6 uger før, hvis du rejser lange ture udenfor EU; her er de billigst
 • Overveje om du kan rejse uden bagage; med lavprisselskaberne betaler du selvstændigt for at få bagage med og her er således potentiale for at spare penge

Dine flybilletter koster mest lige et par dage op til rejsen. De vigtigste tips er at købe i god tid, købe direkte hos flyselskab og undlade håndbagage, hvor det er muligt.

Hoteller

Aerial View on Roofs and Canals of Copenhagen, Denmark
Aerial View on Roofs and Canals of Copenhagen, Denmark

Næstefter flybilletter bruger vi penge på hoteller. Forbrugsmønsteret er dog anderledes her. Vi søger efter at finde de ultimativt billigste flybilletter og er generelt ikke villige til at betale mere, selvom vi kan spare tid på turen eller få en bedre plads forrest i kabinen. Det forholder sig modsat med hoteller. Her betaler vi gerne ekstra for at få morgenmad og en central placering i byen.

Som med flybilletter bør du altid bruge en søgemaskine til at finde dine hoteller. Du sparer også penge ved at booke dit hotel cirka en måned forinden, du faktisk skal rejse. Priserne svinger dog ikke så meget som med flybilletter, hvor de kan ændre sig nærmest fra time til time.

Vær opmærksom på, at du i mange byer som Las Vegas i USA bliver opkrævet et gebyr af staten per nat du bruger på et hotel, der ikke er regnet med i hotellets pris. Har du lagt et stramt budget, så kan 30 dollars om dagen ekstra ved udtjekning gøre meget skade.

Vær også opmærksom på, om de hotelværelserne du sammenligner begge er med morgenmad eller ej.

Billeje

Hvis du overvejer at leje en bil kan du glæde dig over, at Hertz, Avis, Eurocar og andre store udlejningsfirmaer har standere ved de fleste store europæiske lufthavne. Du går således herhen efter at være landet og lejer din bil.

Du får de bedste priser ved at have tjekket alle udbyderne en måned forinden afrejse. Prisen stiger jo tættere du kommer på dagen.

Biludlejningsfirmaet forsøger ofte aggressivt at opsælge barnestole, GPS’er og andet. Du bør nøjes med eventuelt at tilkøbe flere forsikringer.

Vær opmærksom på:

 • Om dit kreditkort indeholder en forsikring til udlejebiler; bedre MasterCards kommer ofte med direkte biludlejningsforsikring, herunder Mastercard Business
 • Om du kan leje en privat bil med en anden lokal tjeneste som danske GoMore og spare penge
 • Om det er nødvendigt for dig overhovedet at leje en bil, eller om billig lokal taxa og Uber ikke kan hjælpe dig derhen, du skal – jo større by, jo mindre har du også brug for din egen bil

Når du køber flybilletter hos lavprisselskaberne, får du mulighed for direkte her også at booke din lejede bil. Du bør dog undersøge markedet selv og bruge en bilsøgemaskine i stedet for blot at vælge den udbyder, det pågældende lavprisselskab har en aftale om kommission med.

Rejseforsikring

Når du rejser inden for EU har du med dit blå sygesikingsbevis ret til behandling på lige vilkår med det pågældende lands egne borgere.

Det er bare ikke altid nok.

Hvis du:

 • Er på skiferie eller anden actionferie med større risiko for skade
 • Rejser til lande som Rumænien og Ungarn, der nok har hospitaler, men hvor du ønsker at komme hjem til Danmark
 • Eller rejser uden for EU til fx Thailand eller USA

Bør du kraftigt overveje at tegne en rejseforsikring!

En rejseforsikring sikrer dig erstatning for tabte sager, ofte hjemtransport til danske hospitaler, betaler eventuel medicin og meget mere. Der er eksempler på danskere, der ikke har købt rejseforsikringer til rejser uden for EU, hvor familier har måttet punge ud med halve og hele millioner kroner bare for at få dem hjem igen.

Spar din familie det besvær og tegn en billig rejseforsikring i stedet for. En helårlig rejseforsikring, hvis du ikke udøver ekstremsport, koster dig næppe meget mere end tusinde kroner og skal bare tegnes inden afgang.

Flyforsinkelse

Hvis du er så uheldig at komme med et forsinket fly – eller at dit fly måske endda bliver aflyst – kan du have ret til en kompensation herfor. EU har fastsat fælles regler i EC Regulation 261, der medfører, du som flypassager har ret til en erstatning på 250 euro, hvis dit fly er forsinket i mere end 2 timer, og flyselskabet ikke er undskyldt med fx et vulkanudbrud.

Ved længere ture fra EU og ud i verden stiger din mulige kompensation.

Flyselskaberne oplyser over en bred kam ikke om dette. Du kan godt selv kræve pengene med grundlag i EC Regulation 261, men du får dem næppe udbetalt, da flyselskaberne kæmper med næb og kløer for ikke at betale.

Det kan derfor sandsynligvis betale sig at vælge et af de mange firmaer som Flyhjaelp, Airhelp, Flyadvokat m.fl., der er skudt op og som tilbyder med en ”no cure no pay”-model at hente dine penge ind for dig igen.

Hvis du er ude for flyforsinkelse og bliver tilbudt et alternativ fly, kan du stadig have ret til kompensation. Du kan altid forsøge at indsende en sag til et af de mange firmaer inden for branchen og lade dem vurdere, om der er grundlag for at gå videre.

Deals

Hvis du er fleksibel med hvor du gerne vil rejse til, og hvornår du ønsker at rejse, kan du spare mange penge med rejsedeals.

Sider som Bownty samler deals inden for forskellige kategorier. Her kan du derfor sortere efter rejsedeals. De kan se sådan her ud:

bownty rejsedeals

Du kan ofte få charterferie, hotelophold i Danmark og sommerhuse til en brøkdel af de priser, de normalt bliver udbudt til. Til gengæld skal du være fleksibel og kunne rejse der, hvor rejsen generelt udbydes. Per skrivende stund er der billige rejser til Egypten, Tyrkiet og masser af hoteller med morgenmad i Danmark at spare penge på. Hvis du ikke har det store planlagt for sommerferien, så er rejsedeals en god måde at komme ud at se verden på.

Du kan gøre mere for at finde billige rejser, men hvis du til at starte med følger råddene i denne artikel, er du allerede kommet meget langt.

God rejse!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *