Sådan slår du de negative renter med 16 %

Jeg skal betale næsten minus en procent i renter for indskud på min erhvervskonto i banken.

Hvis du har en virksomhedskonto – eller en privatkonto med mere end 100.000 kr. stående – så kender du problemet.

Jeg læste, at danskerne har flere milliarder kroner stående til negative renter lige nu. Det er helt håbløst. Din formue bliver bare mindre år for år. En procent om året i løbet af nogle år betyder mange penge

Det bliver kun værre af, at det er nemt at investere dine penge.

Hvis du ønsker 0-1 % i afkast, så kan du investere dine penge i sikre statsobligationer. Hvis du er på vej på pension om et år eller to og blot ønsker at minimere udsving, er det en god løsning.

Hvis du ønsker 5-7 % i afkast og kan tåle volatilitet på den korte bane, så invester i værdipapirer (aktier). De kan falde på den korte bane, men det historiske afkast på det amerikanske aktiemarked er 7 % om året.

Og det bliver endnu bedre:

Du kan få 15 % i afkast på din investerede kapital på det danske ejendomsmarked, hvis du begiver dig ud i ejendomsinvestering. Det er 16 % højere afkast end at betale minus en procent i rente.

16 %.

Om året.

Det svarer til, at du fordobler din formue på 5 år!

Hvad kræver det så, spørger du?

Jeg ser 3 ting:

  1. Du skal være OK med at binde dine penge i nogle år. Ejendomsinvesteringer er ikke noget, du sælger fra dag til dag. Hvis du skal købe en stor bil i morgen, skal du ikke købe en udlejningslejlighed i dag.
  2. Du skal ikke være arbejds-forskrækket. Der skal laves lejekontrakter, indflytningscheck og du skal tjekke om betalingen for husleje går ind måned for måned. (Men hvis du har penge til at investere, så er du næppe arbejdsforskrækket til at starte med 🙂 ).
  3. Og så skal du vide, hvordan du gør. Hvordan du finder de rigtige ejendomme, hvordan du finansierer dem, hvordan du finder de rigtige lejere.

Hvis du selv kan tjekke de to første punkter af, så kan jeg hjælpe dig med de tredje.

Jeg har skrevet bogen om ejendomsinvestering for at dele mine erfaringer og gøre indgangsbarrieren til ejendomsinvestering mindre. Jeg købte og udlejede 8 udlejningslejligheder i Syd- og Vestsjælland og havde en god forretning på det. Bogen 15PCT viser præcis hvordan.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *