Skift bank – 7 gode grunde til at skifte bank i dag

I Danmark har vi tendens til at være meget loyale overfor vores bank. Således er det kun ca. 250.000 hvert år der skifter bank. Vi føler, at vi samarbejder med vores bank. Det er også det indtryk, de forskellige banker gerne vil give os i reklamer i TV og radio.

Sådan er virkeligheden dog ikke.

Banken er en virksomhed hvis produkt er penge og hvor du er kunden. Der er ingen grund til at behandle banken anderledes end du ville med en mekaniker. Får du dårlig service eller kan du ikke opnå det du gerne vil i din nuværende bank bør du skifte.

Det er også sundt med jævne mellemrum at se, hvad du ellers kan få i forhold til din nuværende bank – måske der er bedre renter og vilkår at hente i nabobanken.

I virkeligheden er det meget nemt at skifte bank. Det er således din nye bank, der tager sig af det praktiske arbejde.

Kunne du tænke dig at tjekke, om dit lån er ok?

Tag testen herunder, det tager kun 1 minut – du kan samtidig tilmelde dig gratis låneovervågning, så er du altid sikret det bedste og billigste lån. Du får besked så snart det kan betale sig i lige netop din situation.

Testen er gratis og 100% uden om bankerne.

Betaler du for meget for dine boliglån?

Gratis tjek af dine boliglån via præcise individuelle beregninger
Gratis låneovervågning med nye beregninger hver måned

 

finansielle instrumenter

7 gode grunde til at skifte bank nu

Alt for få danskere skifter bank.

Derfor har vi her samlet en liste over 12 gode grunde til at skifte bank nu:

 • Du kan få højere renter på de penge du har stående i banken.
 • Du kan betale en lavere rente på de lån, du har (her sparer du mange penge!)
 • Du har mulighed for at få nyt og bedre kreditkort med flere fordele
 • Du kan med den rette bank låne flere penge og derved bo og køre bedre
 • Med friske øjne på din økonomi kan du forvalte din formue bedre
 • Med nye kreditkort bliver alle dine abonnementer sagt op og du får derfor ’ryddet op’
 • Du kan få en konto uden årlige gebyrer og gratis kreditkort

Afhængigt af lige netop din situation kan der være mange andre gode grunde til at skifte bank. Det ser du, når du først går i gang og finder ud af hvad markedet ellers har at tilbyde lige netop dig og din økonomi.

5 ting du skal huske, når du skifter bank

At vi danskere alligevel – trods de mange fordele – er tilbageholdende med at skifte bank hænger især sammen med en række misforståelse om at det er dyrt og svært.

Jeg har haft fornøjelsen af at skifte bank 3 gange i løbet af de sidste par år og har nu fundet et godt setup med en dygtig banksælger i en af landets større banker.

Derfor ved jeg også, hvor forkert det er, at ’det er svært at skifte bank’. I realiteten klarer din nye bank alt for dig. De oprettter kontoer, overflytter dine midler og beder dig blot skrive under på en række dokumenter med det indhold, I på forhånd har aftalt.

Der er dog 5 ting, du skal huske:

 • Dit gamle kreditkort opsiges og alle dine abonnementer betales herover. Ingen Netflix til dig. Det er en god lejlighed til at rydde op i de tjenester, der hver måned har en snabel ned i din bankkonto.
 • Hvis du selv har en virksomhed der indkasserer månedlige betalinger skal du sørge for at alle dine kunder også skifter kontonummer.
 • Log ind på Borger.dk og bekræft af din NEMkonto er skiftet – banken klarer det, men det er ærgerligt at gå glip af SU eller anden overførselsindkomst fordi noget er blevet glemt i processen
 • Det er gratis at skifte bank; hverken din nye eller gamle bank må tage gebyrer for at oprette dig eller hjælpe dig i forbindelse med skiftet!
 • En almindelig familie kan spare 2.000 kroner ved at skifte bank hver måned. Med andre ord taber du 2.000 kroner hver måned ved ikke at gøre det[1].

penge i en krukke med blomst

Hvordan finder jeg den bedste bank for mig?

Den bedste bank for dig er en kombination af 3 ting:

 • Du føler dig godt behandlet af den banksælger, du har kontakt med.
 • Du får en lav rente på de beløb, du låner af banken.
 • Du får en høj rente på de beløb, du låner til banken (din indskudskonto og lønkonto).

Punkt 1 er op til dig, men punkt 2 og 3 er sammenlignelige.

Du finder den bedste bank for dig ved at tage kontakt til en række forskellige og høre, hvad de ”vil give for at have dig som kunde”. At få en ny kunde med markedsføring for bankerne koster mange penge. Spørg derfor også din egen bank, om de er interesserede i at give dig bedre vilkår for at undgå, du forlader skuden. Det er din bank sandsynligvis interesseret i.

Den hårde vej til en bedre bank er at arrangere møder med de forskellige banker i landet og fortælle om din økonomi og derefter afvente deres tilbud og sammenligne dem.

Det er hurtigere blot at udfylde formularen længere oppe i dette indlæg. Efter at have udfyldt formularen vil en række relevante banker vende tilbage til dig med deres bedste priser på

 • lave renter på dine lån
 • høje renter på dine indskud
 • og gode vilkår i øvrigt som kreditkort med forsikring og priority pass i lufthavnen

Formularen tager ikke lang tid at udfylde. Men det koster mange penge at lade være.

Optimer dit rådighedsbeløb og få bedre vilkår

magnet tiltrækker penge

Hvor gode vilkår du kan få i banken hænger sammen med blandt andet dit rådighedsbeløb.

Rådighedsbeløbet er tallet du får, når du trækker dine faste omkostninger fra dine indtægter hver måned. Det er de penge, du har til rådighed, når alt er kommet ind og alt er betalt.

Med et højt rådighedsbeløb er du en sikker kunde. Din økonomi er stærk. Selv hvis du mister lidt indtægt i en periode eller din rente stiger kan du klare dig. Med en så lav risiko på dig som kunde har banken mulighed for at give dig gode vilkår i form af lave udlånsrenter og høje indlånsrenter.

Hvis du på den anden side har et lavt rådighedsbeløb stiger bankens risiko for, du ikke kan overholde dine forpligtelser i form af eksempelvis afbetaling af lån. Derfor tager banken sig bedre betalt med højere renter når du ønske at låne penge – uanset om det er et boliglån til de sidst 15 % finansiering ved køb af fast ejendom eller et almindeligt forbrugslån.

Ved at optimere dit rådighedsbeløb har du derfor mulighed for at få bedre vilkår i din nuværende bank eller når du vælger at skifte bank. I modsat fald betaler du mere, fordi du har mindre.

Som ordsproget siger:

Det er dyrt, at være fattig.

Vejen til et højere rådighedsbeløb går over 3 trin:

 • Lav et budget. Brug din netbank, så du er sikker på at få alle dine udgifter med. Medtag både dine faste omkostninger til abonnementer, lån, husleje og dine variable omkostninger som cafebesøg og værkstedsregninger.
 • Find ud af hvilke af dine såvel faste som variable omkostninger, du har mulighed for at skære fra. Kilder kan være et billigere mobilabonnement, kun et abonnement til Netflix og ikke både Netflix og HBO, opsige TV-pakken, afbetale et forbrugslån med høje renter hurtigere, sælge den ene bil eller undlade at ryge.
 • Find ud af hvad dit nye rådighedsbeløb er og bed i forbindelse med din bankskifte om bedre vilkår med base i dette.

Hvis du beder om bedre renter på dine lån eller mulighed for at låne flere penge til at købe en ny Tesla S, så er dit rådighedsbeløb et af de afgørende tal, der bestemmer om det kan lade sig gøre.

Optimer derfor dit rådighedsbeløb så snart som muligt – gerne inden du tager kontakt til nye banker for at høre, hvad de vil betale for at have dig som kunde.

Husk, at banken tjener penge på at have dig som kunde. Over en livstid mange hundrede tusinde kroner eller måske endda millioner. Derfor kan de godt give lidt igen og sikre dig nogle gode vilkår, nu du endda selv beder om det.

Dine penge taber værdi i banken – Invester dem

I den her skifte bank-artikel har jeg nævnt dine indlånsrenter et par gange. Det er den rente du får for at have penge stående i banken.

Renten er op til 5 % i nogle banker – men det er kun for de første 50.000 kroner. Herefter falder den til mere realistiske 0.25 %.

I Danmark oplever vi lige nu en inflation på omkring 1 % om året. I 2008 var inflationen 3 % om året og set over en årrække har vi en gennemsnitlig inflation på 2 % om året.

Sagt på en anden måde – dine penge bliver 0.25 % mere værd stående i banken samtidigt med at de taber 2 % i værdi hvert år ved bare at stå der.

Du skal ikke have gået i skole i mange år for at regne ud, det er en rigtigt dårlig forretning for dig.

Løsningen er simpel.

I stedet for at have penge stående på din indlånskonto – i hvert fald ikke over de 50.000 kroner, du eventuelt får en god rente på – bør du investere dine penge. Investering er et emne vi også ofte omtaler på Langsomtrig.dk.

Læs blandt andet om ejendomsinvestering her og sikker investering her.

Ved at sætte dine penge i aktier vil du over en lang periode opnå et afkast på 5-6 % om året bare ved at ”følge markedet”. Allerede her ser vi en markant forbedring i forhold til de 0.25 %, du får i banken. Nu tjener du faktisk penge, selv hvis vi trækker inflationen fra.

Investering i obligationer er meget sikkert, men også præget af, at du ikke så meget tjener penge som du bare undgår at tabe penge ved at få det samme i rente som inflationen æder af formuen hvert år.

Hvor godt dine penge bliver forvaltet udover 50.000 kroner er også et parameter du bør have med i dine overvejelser, når du skal skifte bank.

Betaler du for meget for dine boliglån?

Gratis tjek af dine boliglån via præcise individuelle beregninger
Gratis låneovervågning med nye beregninger hver måned

 

[1] http://politiken.dk/oekonomi/privatoekonomi/ECE1887682/vrede-kunder-skifter-sjaeldent-bank-selvom-det-kan-betale-sig/

Her tænker du på “Skift bank – 7 gode grunde til at skifte bank i dag”

 1. Det jeg ønsker er en bank, som ikke tager gebyr.
  Jeg har en mindre firma, hvor jeg har en konto til skat og en konto til moms, disse konti står der altid penge på, bortset fra når jeg har betalt dem til skattevæsenet. Disse konto vil jeg ikke betale gebyr for at have. Derudover har jeg en alm. konto, og en konto hvorfra min faste udgifter bliver betalt og en opsparingskonto. Kan I råde mig til en god bank?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *